Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Pénzügyminisztérium és a Bankszövetség szomszédos székházai elé, a József nádor térre szervez tüntetést augusztus 3-án, hétfőn 18 órára a Jobbik. A 2009. évi XIII. törvény „szigorítása” szerint a bankok csak indokolt esetben emelhetik a törlesztőrészleteket, ez a látszatintézkedés azonban csak annyit ért, hogy a hitelintézetek arcátlan indokolást tettek közzé.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom felháborítónak tartja azt a banki gyakorlatot, amelyet elsőként a CIB Bank ismert be, de valamennyi kereskedelmi pénzintézet alkalmazza: a törlesztőrészletek egyoldalú felemelését az eredeti szerződéshez nem kapcsolódó külső változásokra hivatkozással. A hitelfelvevőnek a banktól való kiszolgáltatottsága a jobbágy feudális viszonyaira hasonlít, a pénzintézetek kényük-kedvük szerint mindent megtehetnek, míg az adósoknak zokszó nélkül kell fizetniük a folyamatosan emelkedő törlesztőrészleteket. Miközben a devizapiacon a forint helyzete három hónapja stabil, tehát az emelést nem indokolja semmi, a bankok az egyoldalúan megállapított blankettaszerződésekre hivatkozással emelik a részleteket, az utóbbi időben átlagosan 20-30%-kal.

A Jobbik álláspontja szerint Magyarország túlságosan ki van szolgáltatva a nemzetközi pénzvilág és a bankok önkényének, ezért ki kell kényszeríteni a banki tevékenység tisztességes korlátok közé szorításának törvényi szabályozását. A hétfői tüntetésen Z. Kárpát Dániel ismerteti a Jobbik ez irányú programját, szakmai javaslatait, és felszólal Varga István, a Magyar Adófizetők Országos Szövetségének alelnöke, az Otthonvédők szóvivője, valamint Vona Gábor pártelnök is. Találkozunk a Belvárosban, a Vörösmarty tér melletti József Nádor téren augusztus 3-án, hétfőn 18 órakor!

Jobbik Magyarországért Mozgalom