Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elhibázott politikai döntésnek tartja a Magyar Honvédség részvételét a jövő hónapban Grúziában megrendezésre kerülő NATO-hadgyakorlaton. A múlt évi orosz-grúz konfliktus következtében a NATO és Oroszország kapcsolata elhidegült és csak az elmúlt hónapokban volt érezhető némi javulás. Ebben a helyzetben a Jobbik Külügyi Bizottsága nem tartja szerencsésnek, hogy egy provokációnak is felfogható hadgyakorlaton a Magyar Honvédség katonái is részt vegyenek.

A Jobbik által is birált euro-atlanti politika és a tavalyi konfliktusért hibáztatott Szakasvili elnök ellen tüntető grúz ellenzék miatt a jelenlegi grúz belpolitikai helyzet veszélyes arra, hogy katonáink a térségben gyakorlatozzanak.

A Jobbik külügyi alapelvei szerint a NATO együttműködés keretein belül az afganisztáni misszió is sűrgős felülvizsgálatra szorul. Katonáinknak semmi keresnivalója idegen földön akkor, amikor a Magyar Honvédség jelen pillanatban létszámát, eszközeit és védelmi képességét tekintve történelmünk során soha nem látott mélyponton van.

Kovács Béla.
a Külügyi Bizottság elnöke