Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kissebbség?

2009.12.28

 
24-én már beszámoltunk arról, hogy a zalakomári cigók hogyan terrorizálják a velük összekényszerített Volán-utasokat.

A Magyar Nemzet mai számának kapcsolódó cikke következik, amely (szintúgy – megint igazunk volt) nevesíti a támadók származását. Mivel saját szkennelésű az anyag, ezért az interneten először nálunk olvasható – mint mindig.

Cigány tanulók terrorizálják a Volán utasait
Rendőri segítséget kért Balatonmagyaród polgármestere - Nincs pénz a randalírozók megfékezésére

Zalakomári cigány fiatalok lehetetlenítik el a környékbeliek utazását a Volán-buszokon. A zaklatások miatt a balatonmagyaródi polgármester segítséget kért a nagykanizsai rendőrkapitánytól, aki szerint a Volán-társaságnak kellene biztonsági őrt alkalmaznia.
   
Megfélemlítő módon, trágárságokkal „fűszerezve" belekötnek a magyaródi diákokba, felnőttekbe — még az idősekbe is — a zalakomári cigány tanulók buszozó csoportjai a Balatonmagyaród-Nagykanizsa közötti járatokon. A szóbeli fenyegetések tartalma az életkioltástól a megerőszakolásig terjed. Olykor a tettlegességig is fajul a helyzet: egy lányt nemrég hasba ütöttek, volt, akinek a táskáját vették el. Az utasok rendszerint némán tűrik a megaláztatásokat, zaklatásokat, egymásért sem mernek kiállni, de még az idősekért sem. Azt, hogy cigány származásúak a buszközönség egy részének rettegésben tartói, a távirati iroda úgy írta körül: „A gyerekek fékezhetetlennek tűntek, kizárólag az autóbuszon helyet foglaló idősebb romákkal szemben mutattak némi tiszteletet". Lapunk úgy tudja: bár Zalában a romák többsége beás, a Zalakomárban már többségre jutott kisebbség oláh cigány. Magyaródon a kisiskola-bezárási hullám következtében szűnt meg az általános iskola; a tanulók ingázásra kényszerülnek Nagykanizsára, Zalakarosra.

„A tettlegesség csak azért ritka, mert a nem cigány lakosságunk már régen nem mer a randalírozóknak visszaszólni, némán elfordítják a fejüket, hogy megússzák a még durvább szavakat vagy a verést" — mondta lapunk érdeklődésére Németh Zoltán, Balatonmagyaród polgármestere. Kifejtette: furcsállja Kolompár Orbán országos cigány önkormányzati elnök egyoldalú nyilatkozatait, miszerint a romák félnek Magyarországon. Mint mondta, térségükben kizárólag a magyarok félnek. Felidézte, hogy az egyik megfélemlített falubeli gyermek szülei nem vállalták, hogy elmeséljék neki a lányukkal történteket. Tapasztalta, hogy némely környékbeli cigány bűnelkövető még hatósági épületben is megfenyegette a tanúkat. A településvezető a buszjáratokon erősödő molesztálások miatt arra kérte a nagykanizsai rendőrkapitányt, biztosítson védelmet a három „legkibírhatatlanabb járaton" a veszélyeztetett utasoknak. Elmondása szerint a kapitány elhárította a kérést, mondván, nincs meg a rendszeres buszellenőrzések anyagi fedezete. (Kuruc.info: bezzeg a Gárda molesztálására meg a Kuruc.info határokon átívelő üldözésére van…) Azt tanácsolta, kérjék meg a Volánt, hogy alkalmazzon biztonsági őrt járatain. Lapunknak a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese erről csak annyit mondott: amire a jogszabályok lehetőséget adnak, azt megteszik a helyi utasok védelmében. (Kuruc.info: frászt teszik meg. Ha megtennék, nem lenne ilyen gond. Egy normálisabb országban kíméletlenül szétcsapnának az ilyen férgek között. Az ilyen tekintetben legjobb, legszabadabb helyeken [pl. USA, Finnország stb. – konkrét hivatkozások ITT] meg egyenesen a helyszínen lőnék le őket, mint a patkányokat.)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.